• Увеличаване
  • Намаляване
  • Нормално

Current Size: 100%

А

Б

В

Г

Д

Е

И

Й

К

Л

М

Н

П

Р

С

Т

У

Х

Ч

Ю

Д-р Г. Рос Кембъл е психиатър, популярен автор и лектор по темите за отношенията родител-дете. Той е основател на "Southeastern Counseling Center" в Чатануга, Тенеси, и е бил негов директор до пенсионирането си през януари 1996 година. Д-р Кембъл работи в катедрата по педиатрия и психиатрия в медицинския университе в Тенеси. Д-р Кембъл получава бакалавърска степен от Военноморската академия на САЩ, а медицинската си степен от Университета на Флорида.

Първата книга на д-р Кембъл "Как да обичаш детето си", публикувана през 1977 г., е продадена в над 1 милион копия и в момента е в нейното 35-то преиздаване в САЩ. Ревизирана и актуализирана през 1992 г., тя продължава да бъде международно признат бестселър. Последващата му книга "Как да обичаме истински тийнейджъра" получава също отличие - златен медал.

Д-р Кембъл е лектор в САЩ и в много европейски страни. Д-р Кембъл и съпругата му Пат, има четири деца, възрастни и едно внуче.

Статии от Рос Кембъл

Избрано:

„Той беше толкова добро момче, така добре възпита­но“ – бяха първите думи на отчаяните родители, докато разказваха тъжната си история в кабинета ми за консултации.

Да,