• Увеличаване
  • Намаляване
  • Нормално

Current Size: 100%

А

Б

В

Г

Д

Е

И

Й

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ч

Ю

Нанси Лий Демос израства в християнско семейство, отдадено на мисията за разпространение на Евангелието по целия свят. Още в ранна възраст, тя се обръща към вярата в Христос и посвещава живота си да бъде Негов служител.

Завършила е Южнокалифорнийския университет, специалност „Пиано“, и работи като детска учителка към голяма местна църква. До 2001 г. е директор на Women’s Ministries и редактор на списанието Spirit of Revival. Днес Нанси де Мос служи на милиони жени чрез мисиите Revive Our Hearts и True Woman Movement, представящи и изтъкващи библейския образец на жената и женствеността. Книгите ѝ са бестселъри; най-известни от тях са Lies Women Believe („Лъжите, в които жените вярват“), Choosing Forgiveness, A Place of Quiet Rest, Brokenness: The Heart God Revives, Surrender: The Heart God Controls, и Holiness: The Heart God Purifies.

Статии от Нанси Лий Демос

Избрано:

Лъжите, на които жените вярват

Пасивността на мъжа като повод жената да изземе функциите му

Нанси Лий Демос 9 декември 2011

„Ако съпругът ми е пасивен, аз трябва да взема инициативата в свои ръце, иначе нищо няма да стане.“ Не са ми известни много други проблеми, които да са такъв силен източник на обезсърчение за жените, както проблемът с „пасивните мъже“. И отново ситуацията изобщо не е нова. Както при много други неприятности и тук всичко започва още в Едемската градина. Ето какво се разказва в първата ѝ книга, Битие. След този фатален ден в Едемската градина вътрешният порив на жената вече е да се налага на съпруга си, да го управлява и да действа самостоятелно.